Uvodna stran
Organizatorji
* Programski svet
* Programski odbor
* Organizacijski odbor
Namen
Program
Za avtorje
Za sponzorje
Lokacija
Kotizacije
Prijava
Obveščajte me
Kontakti
Pogled nazaj: DSI'03

Slovensko društvo Informatika
O straneh

Organizatorji

Slovensko društvo INFORMATIKA
Slovensko društvo INFORMATIKA je nepridobitno združenje strokovnjakov, ki delujejo na različnih področjih informatike in informacijske tehnologije v podjetjih, na univerzah in v javni upravi. Ustanovljeno je bilo leta 1972 kmalu po kongresu Mednarodne zveze za obdelavo podatkov (International Federation for Information Processing, IFIP), ki je bil istega leta v Ljubljani. Danes ima okoli 300 članov in izdaja strokovno revijo Uporabna informatika ter znanstveno revijo Informatica.
Poleg tega društvo prireja strokovna srečanja, od katerih so tradicionalni strokovni dogodek leta posvetovanje Dnevi slovenske informatike.


INFOS d.o.o., Ljubljana je podjetje za sejemske, promocijske in izobraževalne prireditve. Podjetje je z ustanovitvijo leta 1992 začelo organizirati, izvajati in razvijati več sejemsko-izobraževalnih prireditev, ki tradicionalno potekajo vsako leto in so postale odmevna in pomembna sestavina poslovnega, izobraževalnega in promocijskega dogajanja v Sloveniji na različnih področjih.
Podjetje je v letih obstoja razvilo kar lepo število strateških partnerstev in uspešno sodeluje z drugimi subjekti, zainteresiranimi za poslovno sodelovanje na konkretnih sejemskih in promocijskih projektih (Cankarjev dom, Gospodarsko razstavišče in Messe Munchen).
V zadnjem času so razširili svojo dejavnost tudi na druga področja, kjer obstaja zanimanje za ustrezno prireditveno promocijo: področje financ, vinarstva in kulinarike, športa in drugo.
Pri vseh projektih uresničuje nove, najbolj sveže in dinamične promocijske zamisli, ki so v današnjem sodobnem tržnem okolju nepogrešljive za uspešno poslovanje.


Združenje za informatiko in telekomunikacije (ZIT) je eno mlajših združenj med 26 panožnimi združenji, ki delujejo v okviru Gospodarske zbornice Slovenije. Njegovi začetki segajo v leto 1994, ko so podjetja, ki so se ukvarjala s to dejavnostjo, ustanovila interesno sekcijo znotraj ZKIRIP, skupnega združenja za svetovanje, inženiring in informatiko. Leta 2000 je končno preraslo v samostojno združenje ZRI - Združenje za računalništvo in informatiko. Ker pa je področje telekomunikacij in informatike postalo tako prepleteno, so se maja 2001 pridružila tudi telekomunikacijska podjetja in združenje je dobilo novo ime - Združenje za informatiko in telekomunikacijo.
Glavni pokrovitelji
Pokrovitelji


Posvetovanje so omogočili tudi